Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poľný

2. 1. 2009

 

Ako všetci dobre vieme, dosť sa odlišuje od ostatných škrečkov. Je väčší, svojím vzhľadom skôr pripomína morča. Je zákonom chránený, nechová sa ako domáce zvieratko, jeho domov sú polia a lúky. Je aj známy svojou "agresivitou", ani veľmi nie, ale určite viac než škrečky, ktoré chováme my. Má celkom pestré sfarbenie, je hnedý a pri lícach a na hlave je taký dozlata. Chodidlá sú osrstené po pätu, je pár jedincov, ktorí sú celí čierni.Náprsenka je obyčajne čierna. Dorastajú do dĺžky 20-35 cm a dosahujú hmotnosť od 200 do 500 gramov. Potrava je najmä obilie, zelené rastliny ba dokonca aj mláďatá spevavcov (vtáky) a drobné hlodavce!Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář