Jdi na obsah Jdi na menu
 


Džungarský

2. 1. 2009

Obrazek

Prirodzené prostredie škrečíka džungarského je juhozápadný Sibír a východný Kazachstan.V súčasnosti je spolu so škrečkom zlatým najrozšírenejším plemenom chovaným u nás.Škrečíci džungarskí sú chovaní samostatne aj v pároch, to však môže byť niekedy problematické.Ich strava sa skladá rovnako ako potrava škrečíkov Roborovského z byliniek,hmyzu a drobných semienok.Výhodami týchto škrečíkov je,že často bývajú aktívni aj počas dňa, a k človeku získajú rýchlo dôveru.Dĺžka ich tela je 80-100mm,ich váha sa pohybuje okolo 35-45g.Samičky tohto druhu majú vo vrhu 2 až 10 mláďat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jedlo

(ingrid, 21. 6. 2011 11:10)

čo možu papat?

Re: jedlo

(Admin, 18. 8. 2011 21:59)

Choď do chovatelských potrieb a vypýtaj si jedlo pre škrečka, oni už budú vedieť. ;)

skrecok je super

(petra, 3. 3. 2011 18:29)

super